Schrijven is schrappen

Tip 3 voor copywriters

Heb jij de tijd? Lees dan rustig verder. Zo niet… de header says it all.

 

 

Hoe korter, hoe doeltreffender. Dat geldt vooral voor online. Want webcontent wordt niet gelezen, maar gescand. Hoe speel je daar op in? Bijvoorbeeld door veel tussenkoppen te gebruiken. Headers die niet alleen triggeren maar ook aangeven waar een alinea over gaat. De alinea zelf houd je kort en bondig.

 

Tips om te schrappen

Vind je het lastig om te schrappen? Een paar tips. Bepaal eerst wat je per alinea wilt vertellen en giet dat in één pakkende zin. Dat is het begin van je alinea, dus de inleidende tekst kan weg. Schrap daarna de bijvoeglijk naamwoorden. Het gaat even niet om de sfeer, maar om de inhoud. Heb je nu één lange zin? Probeer ‘m op te delen, dat scheelt vaak in lengte en leest lekkerder. Open bijvoorbeeld met een vraag en geef in de zin(nen) daarna antwoord.

 

Juist, jij schrapt het!

En, ben je binnen het maximaal aantal woorden of tekens gebleven? Goed geschrapt! Lukt het niet? Schakel dan hulp in. Het is namelijk moeilijk om te schrappen als je zelf diep verzonken bent in een tekst. Een externe copywriter heeft nog wel het overzicht.

 

Meer tips voor copywriters om kort en bondig te formuleren? Lees mijn blog 'Tien tips voor webteksten'>>

2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.